دسته‌بندی نشده

راهنمای انتخاب هدفون

انتخاب هدفون

نحوه انتخاب هدفون مناسب برای کار

این وسایلی است که هر روز می‌شنویم: “بهترین هدفون که می‌توانیم برای ……….. بگیرم چیست؟” این یک سوال سخت در انتخاب هدفون است. اگر به هدفون‌های با کیفیت استودیویی و قیمت‌های آن‌ها نگاه کنید خواهید دید بیشتر مدل‌ها هم قیمت هستند و حتی مشخصات آن هم یکی است. ما اینجا هستیم تا به شما در خرید بهترین هدفون کمک کنیم.

با برنامه خود شروع کنید.

با هدفون شروع نکیند، با برنامه‌ای که برای استفاده از آن به هدفون نیاز دارید شروع کنید. اگر برای استدیو می‌خواهید به موارد مختلفی جهت مانیتورینگ و یا میکس نیاز دارید. همچنین اگر در حال ضبط درامز هستید با شنیدن صدای خواننده تفاوت دارد. در مراحل بعدی به شما خواهیم گفت تا شما را برای رسیدن به بهترین انتخاب کمک می‌کند.

اصطلاحات هدفون

Circumaural vs Supra-aural

در اصطلاخات عامیانه دو حالت وجود دارد. یا دور گوش (circumaural) هستند یا روی گوش (supra-aural) هستند. در واقع اشاره به بالشتی است که دور درایور قرار گرفته است. هدفون‌های با کیفیت بیشتر دور گوش هستند.

پشت بسته یا پشت باز

این تمایز که معمولا به بسته و باز نیز معروف است، طراحی قسمتی از ناحیه پشت درایور است. هدفون پشت بسته از خروج صدا جلوگیری می‌کند و جنبه منفی آن این است که فشار را داخل هدفون نگه می‌دارد که باعث ایجاد فرکانس‌های پایین کاذب می‌شود. این فرکانس‌های پایین برای حرفه‌ای‌ها نیاز است ولی برای موزیک گوش کردن مناسب نیست.

برای گوش دادن موزیک، هدفون پشت باز اغلب فرکانس صدایی دقیق‌تری را ارائه می‌دهتد و در انتخاب هدفون مهم است. عایق صدایی آن‌ها کمتر است. هدفون‌های باز مهندسی شده همانند هدفون‌های پشت بسته با کیفیت بالا عمل می‌کنند ولی قیمت آن بالاتر است. با این حال برخی از هدفون‌های پشت باز مقرون به صرفه وجود دارد که برای تفکیک کارهای حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ضبط در استودیو

ناگفته نماند که هدفون‌های پشت باز از رکن‌های اصلی کارهای حرفه‌ای هستند و قیمت آن‌ها ارزان نیست اما لازم نیست برای همه کارهایتان جنس گران قیمت استفاده کنید. بر اساس کارتان تنوع‌های مختلفی وجود دارد.

طبل: برای درک صدای طبل بیش از همه چیز تفکیک صدا اهمیت دارد و صدای کلیک از هدفون خارج نشود پس به یک هدفون پشت بسته که عایق خوبی باشد نیاز دارید. این در انتخاب هدفون به شما کمک خواهد کرد.

گیتار الکتریک و بیس: بسته به نوع نیازتان می‌توانید از هدفون پشت باز یا پشت بسته استفاده کنید. این در انتخاب هدفون به شما کمک خواهد کرد.

گیتار آکوستیک: بهتر است از هدفون‌های پشت بسته برای کار استفاده کنید تا خروجی صدایی هنگام ضبط صدا وجود نداشته باشد. این در انتخاب هدفون به شما کمک خواهد کرد.

ضبط صدای خواننده: خواننده برای درست آواز خواندن، به توازن فرکانس نیاز دارد. از نگاه خواننده این تفاوت صدا مانند یک احساس خوب یا یک احساس تاریک هنگام خواندن است. برای این کار از هدفون پشت باز استفاده کنید و اگر پول لازم برای آن را ندارید یک مدل نیمه باز استفاده کنید و اگر نگران نشت صدا به میکرفون هستید از مدل پشت بسته استفاده کنید.

میکس و مانیتورینگ

در حین مانیتورینگ، یک هدفون پشت باز با کیفیت به شما در تشخیص همهمه ها و نویز کابل‌ها و مشکلات صدا کمک خواهد کرد. هنگام میکس کردن، هدفون با تفکیک صدا به شما کمک می‌کند تا جزئیات آهنگ را بهتر بشنوید و مشکلات را راحت تر حل کنید.

هدفون همچنین هنگام میکس به شما کمک می‌کند که ترکیب موزیک را بدون صدای اتاق بررسی کنید. به زبان ساده در هنگام میکس باید واضح‌ترین و دقیق‌ترین فرکانس را به گوش‌های شما برساند. ما برای این موضوع هدفون نیمه باز و باز را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نکته آخر: ما در عصر هنزفری‌ها و هدفون‌ها قرار داریم و هدفون به شما کمک می‌کنید میکس شما چگونه به گوش شنوندگان خواهد رسید.

برنامه‌های کاربردی صدای زنده

مهم‌ترین ویژگی هدفون‌های صدا زنده این است که صداهای با حجم زیاد را به راحتی تنظیم کنید تا صدای میکس شده را بهتر بشنوید.

روی صحنه: وقتی از هدفون زنده گفته می‌شود. مانیتور‌های داخل گوش (که به آن‌ها ایرفون نیز گفته می‌شود) محبوب‌ترین هستند. مانیتورهای حرفه‌ای داخل گوش از مشخصات بسیار کمی برخوردار هستند و برای گوش مناسب هستند. آن‌ها در فاصله‌های چند فوتی نامرئی هستند و صدا را بیرون را به خوبی مسدود می‌کند برای همین در گروه‌ها طرفداران زیادی دارند. بعضی از آن‌ها میکروفن نیز دارا می‌باشند.

درپشت صحنه: شما باید یک هدفون پشت بسته برای شنیدن تک نوازی‌ها و عیب یابی استفاده کنید. سطح معمولی فرکانس‌های صوت در حالت میکس ۱۱۰ دسیبل است. برای همین از هدفون‌هایی باید استفاده کرد که تفکیک صدای زیادی دارا هستند استفاده کنید. حتما یک هدفون تک گوش داخلی را داشته باشید تا صدایی که گروه می‌شنود را بهترین شکل دریافت کنید.

امیدوارم این مطلب به شما در خرید یک هدفون استودیویی مناسب کمک کرده باشد.

جمع بندی

انواع هدفون

دو نوع هدفون وجود دارد: پشت بسته و پشت باز. هدفون‌های بسته محیط ایزوله بهتری برای شما ایجاد می‌کند. اما این محیط ایزوله بیس کمی ایجاد می‌کند. هدفون‌های پشت باز صدای طبیعی تری به شما می‌دهند اما ایزوله آن کمتر است.

هدفون در استودیو

در استودیو به هدفون‌های مختلف جهت شنیدن کارهای خاص نیاز دارید. خواننده‌ها به میزانی ایزوله و فرکانس طبیعی نیاز دارند. هدفون با کیفیت مشخص برای تشخیص مشکلاتی مانند زمزمه و وزوز نیاز دارید.

هدفون در اجرای زنده

در صحنه به هدفون‌های که ایزوله بهتری دارند و تشخیص بهتر میکس هستند نیاز دارید. هدفون‌های تک گوش داخلی بهترین هدفون هستند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *