دنیا روز به روز رو به پیشرفت است و یکی از پیشرفتهای جدید آن شبکه مجازی و دادههای مجازی غیر واقعی میباشد. فضای غیر واقعی این امکان را به افراد میدهد که همه روزه بدون محدویت زمان و مکان، با بازیهای رایانهای جدید و متون نامحدود سروکار داشته باشند. به این معنا که هر روز صبح که افراد از خواب بیدار میشوند با دنیای جدید و امکانات جدید مواجه میشوند. هر کدام از این امکانات به تنهایی کافی است تا فرد را ساعتها در خود غرق کرده و فرد را از کارهای روزانه باز دارد.
این دادههای غیرواقعی خیلی کار را برای جوامع بشری راحت کرده. تا جایی که باعث تنبلی انسان شده است و این امر میتواند به انسان در موضوع سلامت لطمه بزند. در این حال به نظر من فواید آن میتواند بیشتر از ضرر آن باشد. از جمله میتوان به کارهای اینترنتی و مجازی اشاره نمود که در حال حاظر روز به روز بیشتر میشود. دارای مزایایی مانند صرفه جویی در وقت، خرید سریع و راحت و استفاده از تبلیغات ویژه میباشد. همچنین هنگامی که درحال انتخاب هستیم، نظرات مشتریان قبلی را هم میبینیم و طبق آن نظرات و باتوجه به قیمت خرید کنیم.
شبکههای مجازی
شبکههای غیرواقعی دنیای وسیع و پیچیدهای هستند که گروهها و افراد مختلف با گرایشها، باورها و اعتقادات گوناگون را دورهم جمع میکند. این اجتماع با توجه به ویژگی انتخابی بودن و همه گیر بودن در سراسر دنیا و با انگیزههای متفاوت و علایق مشترک میباشد. این دنیای غیر واقعی با اتکای به ظرفیت غیر محدود خود از گردآوری، ساماندهی، ذخیره سازی و نشر اطلاعات در اشکال صوت، تصویر و متن و رقم مبتنی بر ابزار رایانهای و مخابراتی برای جذب افراد بهره میبرند. قشر جوان به سبب میزان سنی خود، مخاطبهای مهمی برای شبکهها در این فضای مجازی قرار گرفتهاند.
این مقاله با توجه به قابلیتهای شبکه مجازی، ضمن بررسی تاریخچه شبکههای اجتماعی و تعاریف مختلف، به مطالعه گرایشات جوانان به فضای مجازی پرداخته است. از این رو هر چه افراد در شبکههای اجتماعی بیشتر احساس صمیمت کنند، به شبکهها گرایش بیشتری دارند و در این فضا غیرواقعی و رسانههای مجازی، افراد می توانند علائم، تصاویر، گرافیک، صوت، کلیپ و…. را ضمیمه پیام ارسالی خود نمایند تا تاثیر گذاری مطالب و پیامهای خود را چند برابر نمایند. به این امر هست که جوانان ما روز به روز به این فضا میپیوندند و روز به روز جمعیت استفادهکنندگان از این دادهها بیشتر و بیشتر میشود .