دسته‌بندی نشده

تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر پرخاشگری نوجوانان در بلوغ

تاثیر بازی‌های رایانه‌ای بر پرخاشگری نوجوانان در بلوغ

در سال‌های اخیر زیاد شدن استفاده از کامپیوتر در تمام حوزه‌های زندگی‌ها مشاهده شده است. رایانه در حال حاضر تبدیل به ویژگی اجباری منازل، ادارات، مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی و … می‌شود.

بازی‌های مختلف باعث شده که نوجوانان به این شبکه جذب بشوند. که تقریبا هر نوجوانی در خانه یک کامپیوتر با بازی‌های مدرن و جدید دارند. بازی هوایی با شخصیت تهاجمی سطح پرخاشگری نوجوانان را افزایش می‌دهد و این که تحقیقات ثابت کرده که بازی‌های رایانه‌ای دارای حالت تهاجمی هستند. نوجوانانی که به بازی‌های رایانه‌ای خشن علاقه دارند نسبت به نوجوانان دیگر پرخاشگر هستند.

نوجوانان بیشتر وقت خود را با بازی‌های رایانه‌ای پر می‌کنند و تاثیر پذیری آن‌ها وابسته به هدف کسانی است که برنامه را طراحی می‌کنند. فرضیه تحقیق در مورد تاثیر بازی‌های رایانه‌ای با محتوای خشونت آمیز بر افزایش سطح پرخاشگری نوجوانان تایید شده است. و از آنجایی که نوجوان امروزی بیشتر وقت خودش را به جای بازی با همسالان خود و تفریح و فعالیت بدنی بگذارند بیشتر وابسته به دنیای دیجیتالی و بازی‌های رایانه‌ای شده‌اند که این بازی‌ها در دراز مدت باعث چاقی، سوء تغذیه و ناتوانی جسمی و ضعیف شدن چشم در آن‌ها می‌شود.

پیامدها

یکی دیگر از دلایلی که نوجوان به این سو کشیده می‌شوند این است که علاقه دارد مفاهیمی مثل شجاعت، ترس، لذت، سرعت، قدرت و مدیریت را تجربه کند. انجام دادن بیش از اندازه بازی رایانه‌ای باعث رشد زود هنگام مغز می‌شود و باعث یکجا نشینی و بی‌تحرکی نوجوان می‌شود و حتی آن تصاویری که در بازی‌های خشن وجود دارد مانند تصاویر غیر اخلاقی که نوجوان دوست دارد هم از لحاظ ظاهری و هم اخلاقی مانند او باشد که در این بازی ها تمایل دارند مانند آن بازی از انواع سلاح‌ها مانند قمه، چاقو، شمشیر و … استفاده کند که تاثیر روانی بر مغز آن‌ها می‌گذارد. این بازی‌های رایانه‌ای باعث خستگی ذهن آن‌ها می‌شود که نوجوان حوصله‌ای برای انجام تکالیف ندارد. برای مثال همین آموزش‌های آنلاین در خانواده‌ها باعث شده که کودکان یا نوجوانان بیشتر زمان خود را با گوشی همراه و اینترنت بگذرانند.

و از دیگر پیامدهای منفی این بازی شامل مشکلات جسمانی مانند درد گردن، مچ، کتف، ستون فقرات و اختلال در خواب می‌شود.
در عین حال والدین می‌توانند با روش‌هایی فرزندان را به سمت فعالیت‌های ورزشی سوق دهند و از بازی‌های رایانه‌ای دور کنند.
والدین نباید سعی کنند روحیه‌ی رقابت جویی و جاه طلبی ناسالم را در آن‌ها پرورش دهند. به جای آن می‌توانند از ورزش‌های هوازی استفاده کنند که در این زمان بهتر عمل می‌کنند.
و از دیگر روش‌های آن بازی کردن با فرزند، استفاده از رسانه‌ی جایگزین و مطمئن برای نوجوانان، افزایش سواد رسانه‌ای والدین و نوجوانان و این که قبل از خرید بازی در مورد آن تحقیق شود.

نتیجه می‌گیریم که تاثیر خشونت در بازی‌های رایانه‌ای بر نوجوانان امری پذیرفته شده است که بر ادراک و احساس و رفتار پرخاشگرانه نوجوان تاثیر مخرب و منفی می‌گذارد. باید مورد توجه والدین قرار بگیرند تا از آسیب‌های جدی مانند ادراکی، عاطفی و گفتاری و رفتاری نوجوان جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *