اگر به خاطر داشته باشید قبل از به بازار آمدن تلفنهای همراه، عکس گرفتن کار سخت و پر زحمتی بود. شما باید یک دوربین میخریدید و با یک نرم افزار ویرایش زمان و انرژی زیادی مصرف میکردید تا یک عکس خوب به دست میآمد.
اما امروزه به لطف تلفنهای همراه و نرم افزارهای ویرایش عکس میتوان عکسهای با کیفیت بالا و با رنگهای مناسب بندازیم.
اشتباه نکنید عکاسی با تلفن همراه به سادگی اشاره کردن و عکاسی کردن نیست و نیاز به مهارتهای خاصی دارد که با تمرین به دست میآید. قطعا شما عکسهای زیادی را دیدهاید که کیفیت خوبی ندارند.
پس راز گرفتن عکس مناسب در موبایل چیست؟ یک سری فوت فن وجود دارد که با رعایت آنها میشود عکسهای عالی تری بندازید. در این مقاله به چندتا از این فوت فنها اشاره میکنیم.
نحوه گرفتن عکس مناسب: ۱۱ نکته طلایی
۱- فعال کردن تنظیمات کادر بندی شبکه ای
یکی از سادهترین روشها فعال کردن کادر شبکهای است که تصویر دوربین را به ۹ قسمت مساوی تقسیم میکند و با قرار دادن سوژه در کنار و امتداد این خطوط میتوان کادر بندی بهتری انجام داد تا عکس های با کیفیت تر بگیریم.
برای این کار کافیست به تنظیمات گوشی بروید و حالت grid را فعال کنید.
۲- فوکس دوربین را تنظیم کنید
دوربینهای تلفن همراه به طور خودکار روی پیش زمینه قاب فوکس میکنند ولی همه عکسها سوژه متفاوتی دارد. برای تنظیم فوکس کافیست روی سوژه مورد نظر خود کلیک کنید تا فوکس روی سوژه تنظیم شود.
برای مثال اگر چیزی در حال حرکت است فوکس خودکار گوشی همراه نمیتواند روی آن تمرکز کند فقط کافیست قبل از عکاسی روی آن کلیک کنید و بعد عکس خود را بیندازید.
۳- روی یک موضوع خاص تمرکز کنید.
بسیاری از بهترین عکسها دارای یک موضوع جالب هستند بنابراین هنگام گرفتن عکس زمان بیشتری بگذاریم تا موضوع مورد نظر را تنظیم کنیم. بسیاری از عکاسان حرفهای میگویند: سوژه نباید تمام قاب را پر کند و کافیست ۲/۳ قاب باید خالی از سوژه باشد. این موضوع به برجسته شدن سوژه کمک میکند.
اما مطمئن باشید فوکس شما روی سوژه باشد تا تنظیم نور و فوکس به بهترین حالت ممکن باشد.
نکته مهم: هنگامی عکس خود را گرفتید میتوانید فیلترها و برنامهها برای زنده تر شدن عکس استفاده کنید و با برش تصویر کادر سوژه را تنظیم کنید. روشنایی و کنتراست را فراموش نکنید.
۴-به فضای اطراف سوژه دقت بیشتری کنید
فضای اطراف سوژه باعث میشود که سوژه شما برجسته میشود و باعث میشود بیننده واکنش بهتری به عکس شما بدهد. میتوانید از یک وسعت از آسمان، یک میدان خالی، یک دیوار بزرگ یا آب مانند عکس زیر.
5- زوایای مختلف را پیدا کنید .
عکاسی از زاویه غیر منتظره و منحصر به فرد باعث میشود عکسهای به یادماندنی تری بگیرید. عمق و ارتفاع سوژه را در نظر بگیرید. سعی کنید زاویه را به سمت بالا بگیرید وبا فضای پس زمینه آسمان بازی کنید. حتی میتوانید زاویه را مانند عکس زیر به سمت پایین بگیرید.
۶-با بازتاب ها بازی کنید.
دیدن باز تاب سوژه و آسمان در توده ای آب بسیار جذاب است و باعث میشود چشمهای بینندگان به بازتابها کشیده شود. پس همیشه به دنبال فرصت برای بازی با بازتابها باشید.
مکانهایی مانند گودالها و آبهای بزرگ آینهها وعینک آفتابی، لیوان آشامیدنی و سطحهای فلزی تنها چند مکان هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
۷-از خطوط پیشرو استفاده کنید.
در بعضی عکسها خطهایی وجود دارد که بیننده را به سمت خاصی از عکس میکشاند، به این خطوط خط های پیشرو میگویند. آنها میتواند مستقیم یا خطی مانند راه پله نمای ساختمان ریل قطار ،جاده ها یا حتی مسیزی میان جنگل باشد.
این خطوط باعث ایجاد عمق در عکس های شما میشوند و باعث میشوند عکسهای شما پر عمق تر به نظر برسد. حتی ممکن است خود شما به صورت تصادفی با آنها برخورد کرده باشید.
۸-به دنبال تقارن باشید.
تقارن باعث ایجاد حس تعادل و زیبایی در عکس میشود. تصاویری که دارای تقارن هستند به شکل باور نکردنی به چشم خوش آیند به نظر میرسند. همچنین یکی از ساده ترین روشها برای ایجاد عکس است.
در عکاسی تقارن به معنی ایجاد تصویری که به دو قسمت شبیه بهم تقسیم شود که این دو بخش بازتاب متفاوت یکدیگر هستند. مانند عکس زیر:
۹-به دنبال الگوهای تکرار باشید.
الگوهای تکراری برای چشم بسیار خوش آیند هستند. هر جا که خطوط اشکال هندسی و شکل و ظاهر و شبیه به هم داشته باشند تاثیر بصری قوی دارند.
مانند یک کف پوش زیبا یا کاشی کاری میتواند برای یک تصویر زیبا کافی باشد.
زه م
۱۰- رنگ ها را از بین ببرید تا سوژه برجسته تر شود.
یک عکس سیاه و سفید با جزئیات رنگی به نظر شما جذاب نیست؟ شما میتوانید با ویرایشگرهای مختلف عکاسی این طرح رو برای عکسهای خودتان پیاده کنید.
فقط کافیست فضای کنار سوژه مورد نظر را به خاکستری رنگ تبدیل کنید تا زیبایی عکس چندین برابر شود.
۱۱-از بزرگ نمایی پرهیز کنید.
وقتی از راه دور عکاسی میکنید، احتمالا دوست دارید روی سوژه زوم کنید اما این کار باعث دانه دانه شدن یا پیکسلی شدن عکس میشود.
درعوض سعی کنید به سوژه خود نزدیک شوید و در صورت نیاز از برش عکس استفاده کنید. به این ترتیب کیفیت عکس خود را به خطر نمیاندازید.