اگر گوشی اندرویدی شما کند است، پاپ آپ ها را نشان می دهد یا فریز می شود، ممکن است هک شده باشد. در اینجا نحوه بررسی و اقدامات بعدی آمده است.
این روزها همه یک گوشی هوشمند دارند و تقریباً گوشی ها زندگی ما را اداره می کنند و این بدین معنی است که ایمن نگه داشتن گوشی و عاری از ویروس ها بسیار مهم است. بنابراین، باید متوجه شوید که آیا گوشی شما هک شده است یا خیر؟
اگر تلفن شما مشکل دارد، باید از این نکات برای بررسی بدافزار، برنامه های کلاهبرداری و سایر مشکلات دستگاه خود استفاده کنید. بعلاوه، نحوه حفظ امنیت شما را توضیح خواهیم داد. در اینجا نحوه تشخیص هک شدن گوشی اندرویدی شما آورده شده است.
۱. عمر باتری ضعیف یا استفاده زیاد از باتری
حتی اگر نشانههای واضحی از فعالیت مشکوک را مشاهده نکنید، ممکن است یک برنامه مخرب در پشت صحنه در حال ایجاد مشکل باشد. یکی از بهترین راهها برای اینکه بفهمید گوشی شما هک شده است، بررسی میزان مصرف باتری است.
اگر گوشی شما بدون دلیل داغ است ، حتی زمانی که شارژ نمی شود، ممکن است چیزی در پس زمینه در حالی که صفحه خاموش است اجرا شود. برخی از پیچیدهترین بدافزارها هنوز هم میتوانند آثاری را روی تلفن یا تبلت شما باقی بگذارند، بنابراین با بررسی منوی مصرف باتری شروع کنید.
Settings > Battery > Battery Usage را باز کنید و به دنبال یک برنامه ناشناخته یا هر چیز غیرعادی باشید.
از آنجایی که Google سیستم جامع Google Play Protect را در اندروید تعبیه کرده است، اغلب این اتفاق نمی افتد ، اما همچنان توصیه می کنیم آن را بررسی کنید.
در این روش به دنبال اسم های عجیب نگردید بد افزار ممکن است همراه یک اپلیکیشن باشد پس دقت کنید که کدام نرم افزار ها رفتار عجیب دارد.
همه ما به طور متفاوتی از تلفن های خود استفاده می کنیم، اما اگر متوجه تخلیه شدید باتری شدید، این یک نکته نگران کننده است. می توانید گوشی خود را راه اندازی مجدد کنید، نرم افزار مشکوک را به اجبار ببندید، یا در صورت امکان، برنامه را به طور کامل حذف کنید. اگر باتری شما خیلی سریع تخلیه می شود و متوجه شدید که گوشی شما هک شده است، حتما این بررسی را انجام دهید!
۲. نصب برنامه های ناخواسته را بررسی کنید
یکی دیگر از نشانههای آشکار بدافزار یا هک تلفن این است که برنامههای تصادفی نصب شده روی گوشی خود را ببینید. اینها برنامه هایی هستند که خودتان نصب نکرده اید.
برنامهها یا سایتها میتوانند برنامهای را روی تلفن شما نصب کنند و اطلاعات حساس را به شخص ثالث ارسال کنند.
این را مضوع را نادیده نگیرید: احتمالاً به این معنی است که دستگاه شما هک شده است. گاهی اوقات، بد افزار ها از عمر باتری زیادی استفاده نمیکند، اما همچنان میتواند باعث آسیب شوند و دادههای شما را انتقال دهند . اگر یکی را پیدا کردید، در اینجا نحوه خلاص شدن از شر آن آورده شده است.
به Settings > Apps > App Manager بروید و در لیست برنامه های گوشی خود پیمایش کنید. گاهی اوقات ممکن است مجبور شوید روی پیکان کشویی All Apps ضربه بزنید . هر چیزی را که نمی خواهید پیدا کنید، روی آن ضربه بزنید و Uninstall را انتخاب کنید .
بدیهی است که فقط باید مواردی را حذف کنید که مشکوک به نظر می رسند . اگر شروع به حذف نصب چیزهای تصادفی کنید، ممکن است آسیب بیشتری به جای منفعت داشته باشید .
برنامه های زیادی وجود دارند که توسط سازندگان یا اپراتورهای تلفن از قبل نصب شده اند و بی ضرر هستند. مطمئن شوید که از این برنامه ها چیزی پاک نمی کنید .
۳. استفاده از حجم اینترنت بالا
به میزان حجم استفاده شده از اینترنتتان بیشتر دقت کنید و بررسی کنید که آیا اپلیکیشنی به شکل مشکوک از اینترنت شما استفاده می کند یا خیر.
اگر ویروس داشته باشید ممکن است اطلاعات شخصی شما را با شخص ثالث به اشتراک بگذارد .
برای بررسی، به Settings > Connections & WiFi > Data Usage بروید و کمی به اطلاعات آن جا دقت کنید.
یوتیوب، اسپاتیفای و سایر سرویس های پخش به طور منظم از حجم زیادی استفاده می کنند. اما اگر برنامه دیگری بیش از حد استفاده می کند، چیز درستی نیست. هیچ برنامه ای از ۵ گیگابایت بیشتر نباید از حجم شما استفاده کند، بنابراین در اینجا به دنبال هر چیز نامناسبی باشید.
وقتی چیزی پیدا کردید که مشکوک به نظر می رسد، آن را حذف نصب کنید (پس از اطمینان از اینکه برای دستگاه شما ضروری نیست).
۴. پاپ آپ ها و تبلیغات عجیب برای شما نمایش داده می شود
پاپ آپ ها در اشکال و اندازه های مختلف، در زمان های تصادفی و از انواع وب سایت ها ارائه می شوند. ما یاد گرفتهایم که با آنها کنار بیاییم، و بیشتر اوقات، این چیزی نیست جز یک تبلیغ که محتوایی را پوشش میدهد.
با این حال، گاهی اوقات، آنها می توانند مشکل ساز باشند و برای شما دردسر ایجاد کنند. مراقب پاپ آپ های عجیب و غریب یا تبلیغاتی باشید که خنده دار به نظر می رسند. هرگز روی آنها کلیک نکنید.
گوگل در چند سال گذشته چندین تغییر ایجاد کرده است تا از چنین اتفاقاتی جلوگیری کند، به خصوص در گوگل کروم در اندروید، اما هنوز هم گاهی اوقات این اتفاق می افتد. معمولاً هنگامی که پنجرههای بازشو بارها و بارها ظاهر میشوند، تلفن شما به لرزه در میآید. گاهی اوقات، صفحه نمایش شما حتی چشمک می زند.
اما این ها کاملا جعلی هستند: روی دکمه “remove” ضربه نزنید ..
هرگز اطلاعات شخصی را در قسمت ورودی که با آن آشنایی ندارید ارسال نکنید. هرگز جزئیات کارت اعتباری یا رمز عبور را وارد نکنید.
۵. برنامهها و گوشی دچار مشکل و یا خرابی می شوند .
یکی دیگر از نشانههایی که نشان میدهد که ممکن است گوشی اندرویدی شما هک شده باشد، خرابی مداوم آن است. اغلب، تلفنهای اندرویدی شروع به عملکرد نامنظم میکنند برای مثال برنامهها بدون دلیل باز میشوند، یا گوشی شما کند میشود یا دائماً خراب میشود. گاهی اوقات، این مشکلات ناشی از یک ویروس است.
ابتدا، اسکنر «Play Protect» خود گوگل را که مستقیماً در فروشگاه برنامه Google Play تعبیه شده است، امتحان کنید. Google Play را باز کنید و روی دکمه منو نزدیک بالا ضربه بزنید. سپس، روی Play Protect بروید و Scan را بزنید تا شروع به اسکن تلفن و برنامههای شما شود.
به خاطر داشته باشید که Play Protect یک ابزار بسیار ابتدایی است، بنابراین میتوانید جایگزین قویتری مانند Malwarebytes را در نظر بگیرید، یکی از بهترین برنامهها برای بررسی اینکه آیا گوشی هک شده است.
دهها برنامه «اسکنر ضد ویروس» و «امنیت تلفن همراه» در فروشگاه Google Play وجود دارد، اما توصیه میکنیم به برندها و نامهای مورد اعتماد پایبند باشید. فقط اولین گزینه ظاهر شده را نصب نکنید. به دنبال مارک های معروفی باشید که در رایانه های خود استفاده کرده اید مانند Avast، AVG یا BitDefender.
این ابزارها در اسکن سریع و آسان دستگاه شما برای مشکلات عالی هستند. معمولا، اگر Malwarebytes چیزی پیدا کند، آن را برای شما حذف می کند.
در صورت لزوم، بازگشت به حالت کارخانه را انجام دهید
اگر برنامهها را حذف میکنید، نرمافزار آنتیویروس را اجرا میکنید و همچنان با مشکلاتی مواجه میشوید، آخرین تلاش این است که بازگشت به حالت کارخانه را امتحان کنید .
از عکسها، پیامهای متنی، ویدیوها و هر چیز دیگری که میخواهید نگه دارید نسخه پشتیبان تهیه کنید، سپس اقدام به پاک کردن اندروید خود کنید. به Settings > Backup & Reset (یا Security ) > Reset > Factory Data Reset بروید .
فقط زمانی به این متوصل شوید که همه راههای دیگر تمام شدهاند . بازگشت به حالت کارخانه همه چیز را از بین خواهد بردو گوشی شما مانند روز اولی که آن را دریافت کردید بوت می شود. بنابراین باید همه چیز را دوباره تنظیم کنید، اما بهتر است در این کار را انجام دهید تا اینکه اطلاعات شخصی شما به دست کسی نرسد.
چگونه دستگاه اندروید خود را ایمن نگه دارید.
در سال ۲۰۱۹، گوگل تایید کرد که بیش از ۲.۵ میلیارد دستگاه اندروید وجود دارد که آن را به سیستم عامل شماره ۱ در سطح جهان و هدف بزرگی برای هکرها تبدیل می کند. به همین دلیل است که هکهای تلفن اندرویدی میتوانند به شکل پاپآپهای تصادفی، تبلیغات جعلی، برنامههای مختلف، یا نصبهای جدیدی که شما آنها را تأیید نکردهاید اتفاق بیوفتد.
هوشیاری و احتیاط می تواند در وهله اول شما را از برخورد با نقض های امنیتی احتمالی باز دارد. در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید انجام دهید (یا به دنبال آنها باشید) تا خود را ایمن نگه دارید:
- به روز باشید و همیشه آخرین به روز رسانی های نرم افزار را نصب کنید.
- برنامه ها را فقط از منابع مطمئن دریافت کنید.
- در تنظیمات گزینه Install from Unknown Sources را غیرفعال یا علامت آن را بردارید .
- برای امنیت قفل صفحه از اثر انگشت، اسکن چشم، رمز عبور یا پین استفاده کنید.
برنامهها را فقط از منابع مطمئن مانند فروشگاه Google Play، فروشگاه App Amazon یا برنامههای Galaxy Samsung نصب کنید. وبسایتهایی که فایلهای APK (فایلهای نصب) Android را ارائه میکنند دوست شما نیستند. این فایل ها را تحت هیچ شرایطی نصب نکنید.
راه کلیدی برای ایمن نگه داشتن گوشی هوشمند خود صرفاً احتیاط و استفاده از عقل سلیم است.
این مقاله ترجمه شده از این سایت می باشد.