دسته‌بندی نشده

تاثیر فضای مجازی بر روی هوش کودکان

تاثیر فضای مجازی بر روی هوش کودکان

همه ما با این واقعیت روبرو هستیم که آشنایی فرزندان ما با فناوری، مجموعه زیادی از خطرات را همراه دارد. بخصوص اگر بخواهیم آن‌ها را بطور کامل راحت گذاشته و هیچ کاری باهاشون نداشته باشیم. کودکان هم ازنظر فناوری و هم از نظر صلاحیت در معرض خطر تاثیر فضای مچازی از جنبه منفی قراردارند. در این باره از ۳۰ خانواده در بریتانیا تحقیق شده است که تصمیم آن‌ها برای خرید کامپیوتر خانگی مثبت است یا خیر. که نشان دهنده نظرات والدین بر کنترل کامپیوتر خانگی فرزند است. نگرانی بیشتر والدین این است که کودک توسط افراد اشتباه به دردسر نیفتد و آینده او دچار مشکل نشود.

تاثیرات بر ذهن

اگر کودک از جنبه پر لیوان از داده خیالی و مجازی استفاده کند، می‌تواند بهره‌بری بالایی از آن بدست آورد که در آینده خیلی مفید خواهد بود. ولی اگر  از جنبه خالی لیوان به این موضوع نگاه کنیم، خیلی ضربه می‌خورد. درصورتیکه اصلا متوجه تاثیر فضای مجازی در این موضوع نمی‌شود که این دو موارد بازهم به مدیریت والدین بستگی دارد. اگر والدین بتوانند کنترل درست کنند می‌توانند از کودک یک انسان عالی و برومند بسازند که موفق شده و بتواند یک مهره عالی برای کشور خود باشد. برای مثال کودکی که از بچگی برای ساکت کردنش از گوشی استفاده می‌کردند، اصلا مدیریت درستی محسوب نمی‌شود. زیرا چه بخواهیم چه نخواهیم امواج تاثیر زیادی بر روی ذهن کودک دارد و علاوه بر آن، وابستگی شدیدی به گوشی پیدا می‌کند که این وابستگی ریشه در کودکی دارد.

گرایش بیشتر

با وارد شدن بیماری کووید ۱۹ کودکان و نوجوانان نیاز خیلی بیشتری به فضای مجازی یا اینترنت پیدا کردند. برای مثال هنگام بازی‌های اینترنتی کودکان در سایت‌های کودکانه، سایت‌های نامناسبی برایش باز می‌شود که کودک را کنجکاو می‌کند. به همبن دلیل بهتر است والدین با دقت بیشتری کودک را زیر نظر بگیرند. کودکانی که ساعت‌ها دراین فضا قراردارند، دچار افسردگی، پرخاشگری، انزوا و به هم خوردن خواب می‌شوند. این کودکان دروغ گفتن را هم به آسانی یاد می‌گیرند. برای نمونه کودکی که کل شبانه روز رادر فضای مجازی وقت گذاشته است، هنگام ایرادگرفتن از او، فرزند انکار کرده و نمیپذیرد. دلیلش هم سایت‌های مخرب اینترنتی است که کودک با دیدن آن‌ها الگوی خود را با توجه به آن قرار داده و طبق آن پیش می‌رود.

اگر فرزندانمان مداوم در پی استفاده از داده غیر‌واقعی باشند،  همینطور تاثیرهای منفی آن را دریافت می‌کنند. از این رو بنظر می‌رسد تنها راه مقابله با تاثیر فضای مجازی بر کودک، محدود کردن باند اینترنت کودک استو چرا که اگه کودکان و نوجوانان آینده رو از داده مجازی محروم کنیم، یعنی جلوی پیشرفت کودکانمان را گرفتیم. پس بهترین راه مدیریت و کنترل درست آن‌ها است که حتی می‌توانیم برای اینکه سایت‌های منفی برای کودکانمان باز نشود، به راحتی با یه کلیک ساده از تنطیمات آن سایت، این گزینه را ببندیم که این یکی از کوچکترین کار های مدیریتی بشمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *