دسته‌بندی نشده

مزایا و معایب فضای مجازی

مزایا و معایب فضای مجازی

امروزه فضای مجازی طوری در زندگی ما جا باز کرده است که به هیچ عنوان نمی‌شود نبودنش را تصور کرد. حتی وقتی لحظه‌ای نت ضعیف می‌شود، بسیاری از فعالیت‌ها و حتی افراد دچار اختلال می‌شوند. به عبارتی نبود مقطعی فضای مجازی زندگی‌ها را دچار اختلال می‌کند.

حال آیا واقعا به طور قطع می‌توان گفت که فضای مجازی تاثیرات مخرب و غیر قابل جبران را بر روی سبک زندگی‌ها گذاشته است؟

خوب و بد دو روی سکه هستند. هر چه قدر که شیر بزرگ‌تر شود خط نیز هم بزرگ‌تر می‌شود. به عبارتی فضای مجازی همان قدر که می‌تواند دارای معایبی باشد مزایایی هم دارد.

معایب

به وجود آمدن روابط دوستی نادرست، کلاه برداری، افزایش خیانت، هرز گردی، دروغ گویی، گول زدن و گول خوردن و بسیار موارد دیگر که همه از معایب فضای مجازی هستند.
کسانی که برای جذب مخاطب نمای دروغینی را از زندگی خودشان به نمایش می‌گذارند و به این واسطه در آمدهای زیادی را برای تبلیغ افراد دروغین دیگر به دست می‌آورند و بدتر و بیچاره‌تر از آنان افرادی هستند که باور کرده و حسرت میٰخورند و حتی تقلید می‌کنند. چون مسیر، مسیر نادرستی است، شکست خورده و زندگی‌هایی که سر همین چیزها از هم پاشیده و بچه‌هایی را آواره می‌کند. این تنها یک بخش از معایب شبکه اجتماعی است.

مزایا

در مقابل کسب و کارهایی به واسطه‌ی همین فضای مجازی رونق پیدا کرده است. زنانی که به واسطه‌ی فضای مجازی در خانه می‌نشینند و کسب و کار تازه‌ای رو برای خود راه می‌اندازند. در گذشته برای خرید کالایی فقط محدوده‌ی خاصی در دسترس هر فردی بود. ولی حال به واسطه‌ی فضای مجازی ما توانایی خرید از سراسر کشور را بدون سفر به آن شهر داریم. در خانه می‌نشینیم و خرید و فروش می‌کنیم.

نتیجه گیری:
اینکه فضای مجازی یک تهدید باشد و یا یک فرصت، بسته به خود ما دارد.
هر چیزی خوب یا بد دارد اینکه کدومش شامل حال ما شود، بستگی به خودمان و انتخابمان دارد. باید قبول کنیم هر اتفاقی که در زندگی ما رخ می‌دهد مسئولیتش با خودمان است نه شخص دیگری.

نمی‌توان تکنولوژی را فقط به خاطر فساد هایی که ممکن است پیش بیاید از زندگی حذف کرد. پیشگیری بهتر از درمان است و در این مورد پیشگیری، نبود شبکه‌های اجتماعی و فیلترینگ آن نیست. بلکه آموزش صحیح به والدین است تا آن‌ها یاد بگیرند و هر چیزی در زمان و موقع خودش درست است. باید یاد بگیرند اگر برای فرزند ۸ ساله‌ی خود اینستاگرام نصب کنند روشن فکری نیست. تنها حماقت محض است و همچنین باید بدانند که اگر دختر ۱۸ ساله‌ی خود را محدود کنند این هم محافظ کار بودن نیست و بدتر زندگی فرزند خود را رو به تباهی می‌برند. آموزش درست و فرهنگ سازی در مورد رسانه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *