دسته‌بندی نشده

تفاوت بین انواع شارژرهای سریع

می‌توان گفت تلفن‌های هوشمند یک ضرورت در زندگی روزمره مردم است. با توسعه مداوم تلفن‌های هوشمند، مردم انرژی بیشتری را برای استفاده از تلفن‌های همراه صرف می‌کنند. اما در عین حال، عمر باتری تلفن‌های همراه به طور قابل توجهی بهبود نیافته است، که باعث می‌شود بسیاری از کاربران تلفن‌های همراه دچار اضطراب قدرت شوند. با توجه به سطح فعلی توسعه فناوری باتری، افزایش ظرفیت باتری‌های تلفن همراه بدون افزایش حجم بدنه گوشی‌ها بسار دشوار است. بنابراین، با فناوری شارژ سریع، کوتاه کردن زمان شارژ تلفن‌های همراه یک راه حل رایج است که توسط تولیدکنندگان اصلی تلفن همراه برای بهبود عمر باتری تلفن‌های هوشمند ساخته شده است. نگاهی به چند شارژر سریع سیمی که توسط تولیدکنندگان اصلی تلفن همراه تولید شده‌اند، بیندازید:

۱.شارژ سریع (PD Fast Charge)

نام کامل PD  USB   Power Delivery Specification می‌باشد که یک شارژر سریع استاندارد است که توسط انجمن مجریان USB (USB-IF) راه اندازی شده است. استاندارد فعلی منبع تغذیه USB از فناوری شارژ سریع USB PD تا ۱۰۰ وات (۲۰V/5A) را پشتیبانی می‌کند و با کابل‌ها و رابط‌های استاندارد USB موجود سازگار است. بنابراین، USB PD نه تنها به طور گسترده توسط دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌شود، بلکه در رایانه‌های لپ تاپ و حتی مانیتورها و سایر دستگاه‌ها نیز استفاده می‌شود.

استاندارد فعلی منبع تغذیه USB از فناوری شارژ سریع USB PD تا ۱۰۰ وات (۲۰V/5A) را پشتیبانی می‌کند و با کابل‌ها و رابط‌های استاندارد USB موجود سازگار است. منبع فعلی تغذیه USB با فناوری شارژ سریع USB PD تا ۱۰۰ وات (۲۰V/5A) را پشتیبانی می‌کند و با کابل‌ها و رابط‌های استاندارد USB موجود سازگار است. بنابراین، USB PD نه تنها به طور گسترده توسط دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌شود، بلکه در رایانه‌های لپ تاپ و حتی مانیتورها و سایر دستگاه‌ها نیز استفاده می‌شود.

فناوری شارژ سریع USB PD: از آنجا که USB PD برای برقراری ارتباط و تامین برق باید از خط CC استفاده کند، به طور کلی، هر دو انتهای خط شارژ پروتکل PD از رابط‌های Type-C استفاده می‌کنند. همچنین در پروتکل PD یک مشخصات به نام PPS وجود دارد. منبع تغذیه قابل برنامه ریزی (PPS) نوعی است که توسط USB PD3.0 پشتیبانی می‌شود. می‌تواند از پروتکل USB PD برای تنظیم ولتاژ و جریان استفاده کند و محدوده تنظیم ولتاژ می‌تواند تا ۲۰ میلی ولت نیز دقیق باشد و تنظیم ولتاژ را بسیار دقیق‌تر می‌کند.

پروتکل PD در حال حاضر گسترده ترین پروتکل شارژ سریع است. اکثر تلفن‌های هوشمند رایج جدید از پروتکل شارژ سریع PD پشتیبانی می‌کنند. به طور خاص، اپل این فناوری را به عنوان شارژ سریع دستگاه‌های اپل به طور مستقیم تصویب کرد. آخرین سری آیفون ۱۲ از شارژ سریع ۲۰ واتی PD پشتیبانی می‌کند، اما شارژر همراه ندارد و باید توسط کاربر خریداری شود.

شارژر

۲. Qualcomm QC

نام کامل این فناوری شارژ سریع، Qualcomm QC Quick Charge است که توسط Qualcomm برای گوشی‌های هوشمند مجهز به پردازنده‌های Snapdragon توسعه یافته است. در حال حاضر Qualcomm QC دارای استانداردهای QC1.0 ، QC2.0 ، QC3.0 ، QC4.0 ، QC5.0 و غیره است. شارژ سریع ۵ : در حال حاضر، آخرین استاندارد فناوری شارژ سریع Qualcomm QC استاندارد QC5.0 است. عملکرد Quick Charge 5 در مقایسه با پلتفرم نسل قبلی به میزان قابل توجهی بهبود یافته است. می‌تواند تا +۱۰۰ وات شارژ را پشتیبانی کند و راندمان شارژ ۷۰ درصد بیشتر از Quick Charge 4 است و از دو باتری پشتیبانی می‌کند.

طراحی و توان خروجی ۲۰ ولت از نظر ایمنی، شارژ سریع ۵ از ولتاژ ۱۲ درجه، حفاظت از جریان و دما پشتیبانی می‌کند و دمای عملکرد آن می‌تواند حدود ۱۰ درجه سانتیگراد کمتر از Quick Charge 4 باشد. در حال حاضر، پلتفرم‌های موبایل اسنپدراگون ۸۶۵، اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس و بالاتر می‌توانند از فناوری Quick Charge 5 پشتیبانی کنند. به عنوان مثال، مدل جدید پرچمدار ZTE ZTE Axon 30 Ultra از پروتکل Quick Charge 4+ پشتیبانی می‌کند، که می‌تواند از شارژ سریع تا ۶۶ وات پشتیبانی کند و برای پر کردن یک باتری با ظرفیت ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعت تنها یک لحظه طول می‌کشد.

شارژر

۳. MI Turbo Charge

سیستم فناوری شارژ سریع شیائومی MI Turbo Charge نام دارد. پس از اینکه شیائومی به محبوبیت فناوری شارژ سریع با استفاده از پروتکل شارژ سریع PD پی‌برد، پروتکل شارژ سریع خصوصی خود را توسعه داد. در حال حاضر دارای ۱۲۰ وات، ۶۷ وات، ۵۵ وات، ۳۳ وات و سایر قدرت‌های شارژ سریع است. فناوری شارژ سریع MI Turbo Charge می‌تواند از طریق کابل شارژ سفارشی و رابط USB از طریق USB-A تا Type-C شارژ سریع پرقدرت را بر اساس USB-A به Type-C تحقق بخشد. به دلیل طراحی رابط سفارشی، شارژ سریع شیائومی باید از شارژر اصلی و کابل داده اصلی برای دستیابی به بهترین جلوه شارژ سریع استفاده کند. به عنوان مثال، آخرین Mi 11 Pro از فناوری شارژ سریع ۶۷W MI Turbo Charge پشتیبانی می‌کند.

شارژر

۴. OPPO VOOC

می‌توان گفت OPPO VOOC یکی از شناخته شده‌ ترین فناوری‌های شارژر سریع خصوصی است. در حال حاضر سه نوع فناوری شارژ فلش VOOC که به صورت انبوه تولید شده‌اند وجود دارد، یعنی VOOC 4.0 و شارژ بی‌سیم فلش SuperVOOC و AirVOOC.

Image 1 - Original OPPO VOOC USB Cable Fast Charger Charging For Oppo R11 R9s Plus A57 F1s

 SuperVOOC 65 واتی

در حال حاضر، اکثر مدل‌های OPPO دارای شارژر فوق العاده SuperVOOC 65 واتی هستند. OPPO Find X3 Pro مجهز به این فناوری شارژ می‌تواند باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی را تا ۴۰ درصد تنها در ۱۰ دقیقه شارژ کند. علاوه بر مدل رده بالای OPPO Find X3 Pro ، مدل‌های میان رده مانند OPPO K9 نیز به طور کلی مجهز به عملکرد شارژ سوپر SuperVOOC 65 واتی هستند. همچنین مدل ۶۵ وات SuperVOOC یکی دیگر از مدل‌های ایمنی VOOC است و دارای سیستم شارژ سریع ایمن TüV Rheinland است. از آداپتور برق گرفته تا کابل و تلفن همراه، چندین محافظ ایمنی تنظیم شده است که می‌تواند وضعیت باتری را در حین شارژ ایمن کند.

شارژر

۵. Vivo FlashCharge:

Vivo FlashCharge یک پروتکل خصوصی شارژ سریع است که توسط vivo تولید شده است. در حال حاضر حداکثر تا ۱۲۰ وات از قدرت شارژ فوق سریع پشتیبانی می‌کند. آخرین مدل پرچمدار Vivo iQOO 7 مجهز به فناوری شارژ FlashCharge 120W است. این مدل می‌تواند باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری را تا ۱۰۰ درصد در تنها ۱۷ دقیقه شارژ کند.

شارژر

در سال‌های اخیر، توسعه فناوری شارژ سریع تلفن‌های هوشمند را می‌توان پیشرفت سریع توصیف کرد. تنها چند سال طول کشید تا به یک جهش بزرگ از ۵ وات به ۱۲۰ وات دست یافت. همزمان، کاربران این بهبود فناوری شارژ سریع تلفن همراه را در تجربه کاربر احساس کردند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *