دسته‌بندی نشده

اعتیاد به اینترنت در نوجوانان

عتیاد به اینترنت با وجود این که به صورت رسمی در DSM5 به عنوان یک اختلال نیامده است اما تبدیل به یک مسئله جهانی شده است. استفاده از اینترنت زمانی اعتیادآور می شود که با نزدیک شدن به پدیده هیکیکوموری (مثلا گوشه گیری شدید در اتاق خود) در جامعه پذیری در زندگی واقعی مشکل ایجاد می‌کند. باتوجه به انعطاف پذیری عصبی رشدی خاص در نوجوانان، اعتیاد به اینترنت خطراتی برای سلامت روان آنان دارد و دارای پیامدهای منفی در زندگی روزمره آنان است. رشد هویت نوجوانان، خود پنداره و روابط اجتماعی سازگار آنان مورد بحث قرار می‌گیرد. نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت اغلب از فقدان کنترل، احساس خشم، علائم تنش، گوشه گیری اجتماعی و تعارضات خانوادگی رنج می‌برند. علاوه بر این، مشکلات روانی شدیدتری نیز با اعتیاد به اینترنت همراه هستند. مانند اختلالات افسرده خویی، دوقطبی، عاطفی و اضطرابی- اجتماعی و اختلال افسردگی اساسی.

اینترنت و فناوری

فناوری‌های جدید و اینترنت بدون شک در ۲۰ سال اخیر زندگی ما را متحول ساخته‌اند. آن‌ها روش برقراری ارتباط، معاشرت، سرگرمی، کار، مطالعه و حتی تفکر ما را تغییر داده‌اند. برای ما که در این دوره زندگی می‌کنیم، اینترنت به منزله یک همدم در زندگی روزمره است. چیزی که کاملا در تجربه روزمره ما وجود دارد. درمقابل، کسی که در میان ما یک مهاجر وب است نشان می‌دهد که زندگی ما چقدر متفاوت شده است. و این که چطور باید با مزایای زیاد وب و خطرات احتمالی که به دنبال استفاده نادرست از آن ایجاد می‌شود مواجه شد.

علی رغم عزم جامعه جهت منسجم نگاه داشتن کانون خانواده به عنوان بنیادی‌ترین نهاد موجود در جامعه، متاسفانه فضای مجازی، اینترنت و در ذیل آن شبکه های اجتماعی مجازی بسیاری از کارکردهای خانواده را دچار اختلال نموده است. همچنین منجر به آسیب‌های روانی و فرهنگی بسیاری در خانواده گردیده است. و منشا بروز دگرگونی های عمیق و اساسی در ارزش‌های فرهنگی خانواده و روابط میان اعضای خانواده و به خطر افتادن بنیان خانواده شده است.

فضای مجازی به عنوان حقیقتی غیرقابل انکار با زندگی ما آمیخته شده است. به طور مداوم جوانان و حتی بزرگسالانی را می‌بینیم که غرق آن شده‌اند. فضای مجازی به سبب از بین بردن بعد مسافت، عدم نیاز به تحرک و دسترس بودن همیشگی آن امکانات جدیدی را در اختیار افراد قرار می‌دهد تا در کوتاه ترین زمان به خواسته‌های خود برسند. این فضای فریبنده در کنار مزیت‌ها دارای آسیب‌ها و جنبه‌های منفی بسیاری است که زندگی بشر را تحت شعاع قرار داده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *